Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
5,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Tiramisu med rårörda hallon 6

Festlig variant i glas. Gott nytt år!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 st

  • 3 Ägg
  • 4 msk Socker
  • 1 tsk juice från Citron
  • 250 g Mascarpone
  • 3 cl Marsalaviner (italienskt dessertvin)
  • 1 dl Espresso eller starkt kaffe
  • 12 st savoiardi kex
  • 2 dl Hallon
  • Kakao att pudra med och hallon till dekoration.

Så här gör du

  1. Separera äggen
  2. Vispa äggulorna och sockret ljust och pösigt.
  3. Smält chokladen på låg värme över vattenbad eller i mikron.
  4. Vispa äggvitorna och citronjuicen till ett fast skum.
  5. Rör ihop äggulevispet med den smälta chokladen. Vänd ner mascarponen och avsluta med att försiktigt vända ner äggvitan.
  6. Blanda marsalavinet och svalt kaffe. Låt kexen dra en kort stund i kaffet. Bryt ner kexen i portionsglasen.
  7. Varva marscarponekrämen och rårörda hallon i två lager.
  8. Täck glasen med plastfolie och låt desserten stå i kylskåp i 5 timmar.
  9. Sikta över kakao och dekorera med hallon vid servering.

Relaterade recept

Produkter i receptet