Semmelglass 6
Semla + Glass = Sant! Testa vårt supergoda recept på Semmelglass som passar både vuxna och barn. Enkelt att göra och räcker till många skopor glass. Tänk dig en krämig glasskula med smak av kardemumma, mandelmassa och mandel. En svalkande verision av semla i en bägare eller strut. Passar att göra till Fettisdagen eller som en god efterrätt året om. Enkel att göra med få ingredienser och smakar helt oemotståndligt gott!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
- 6 dl Vispgrädde
- 1 Kondenserad mjölk
- 2 tsk Kardemumma
- rostade Mandelspån
Så här gör du
1. Vispa grädden hårt och rör i kondenserad mjölk och kardemumma.
2. Riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda i.
3. Häll i en form och strö över mandel.
4. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
Tips
Förvara i en sluten bägare eller använd plastfolie för en längre hållbarhet i frysen.