Vaniljglass med vit choklad i våffla 6
Gör hemgjord vaniljglass med vit choklad – med eller utan glassmaskin! Älskar du glass precis som oss? Med vårt enkla recept kan du smidigt göra egen glass. Vi visar hur du lyckas på båda sätt, med som utan glassmaskin. Servera i frasiga våfflor och toppa med choklad och hackad mandel för en riktigt lyxig glassdessert. Perfekt till våren och sommaren, men lika god året om!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 st
-
Vaniljglass med vit choklad
- Frön från 1 Vaniljstång
- 80 g Socker
- 4 Pastöriserade äggulor
- 1 dl Mjölk
- 3 dl Vispgrädde
-
Glassvåfflor
- 6 Glass Våfflor
- 50 g Mandelspån eller hackad mandel
Så här gör du
Vaniljglass med vit choklad:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret.
- Vispa äggulorna med vaniljsockret och resten av sockret tills du får en vit och fluffig smet.
- Rör ihop äggsmeten med mjölk och grädde till en jämn smet och häll den i en glassmaskin.
- Kör glassen i maskinen.
- Smält under tiden den vita chokladen på låg värme i en skål över vattenbad.
- Precis innan glassen är klar tillsätter du chokladen genom att droppa chokladen i smeten.
- Låt glassen gå i maskinen ytterligare 5 min tills chokladen stelnat i glassen.
- Lägg glassen i en behållare med lock och frys in glassen i några timmar.
Glassvåfflor:
- Smält mjölkchokladen i en skål över vattenbad.
- Doppa kanten på våfflorna i chokladen, och sedan i mandelspån eller hackad mandel.
- Ta ut glassen ur frysen och låt den stå en stund innan du fördelar den i våfflor.
Tips
Har du ingen glassmaskin? Byt ut mjölken mot grädde, 4 dl grädde totalt. Följ proceduren med äggulor, vaniljsocker och socker. Vispa grädden lätt. Vänd grädden med äggblandningen tillsammans med hackad vit choklad. Häll smeten i en behållare och frys in. Rör om varje halvtimme så att det inte bildas iskristaller.