Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Chocolate Spoons 15

Chocolate Spoons är riktigt enkla att göra. Och fantastiska att bjuda på! Spritsa gärna ner en tunn cirkel vit choklad precis innan den mörkare chokladen stelnar. Dra lite med träpinnen så bildas ett vackert mönster!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • 100 g ODENSE Mörk Choklad 55% 200 g eller valfri ODENSE Choklad
  • 2 dl Mjölk (1 kopp)
  • Ev. Konjak , Baileys eller liknande för smaksättning.
  • 15 st träpinnar eller träskedar
  • Dekoration

  • Mini Marshmallow

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Temperera chokladen.
  2. Häll upp den smälta chokladen i små formar. Spetsa eventuellt med lite whisky, cognac eller Baileys. När chokladen börjat stelna sticker du ner en träsked i varje form, dekorera med minimarshmallows och låt chokladen stelna helt.
  3. Värm mjölken, häll upp den varma mjölken i koppar.
  4. Låt en Chocolate Spoon smälta i varje kopp. Rör runt och toppa med lite lättvispad grädde.

Tips

Se här hur du tempererar choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet