Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
2 timmar

Jacks saffransbullar 16

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

  • Grunddeg

  • 4 dl ljummet Vatten (ca 37 grader)
  • 1 KronJäst för söta degar
  • 12 dl Vetemjöl special
  • 150 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 2 dl Russin
  • 2 g Saffran
  • 1,50 tsk Salt
  • 1 Ägg till pensling
  • Fyllning

  • 100 g Brun farin
  • 100 g Smör
  • 50 g Marsansås

Så här gör du

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min. Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
  2. Dela degen i 16 bitar, forma runda bullar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Blanda farinsocker, rumstempererat smör, riven Odense Mandelmassa och Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet.
  4. Vispa upp ägget lätt och pensla bullarna, gör ett hål i varje bulle med fingret och fyll hålet med fyllningen från steg 4. Garnera med pärlsocker. Grädda i 10-12 min på mittersta falsen.

Produkter i receptet