Chokladbars 15
Efter ett tufft pass i pulkabacken – eller bara en lång dag – kan man behöva lite extra energi. De här små godsakerna passar lika bra som eftermiddagssnack, mellanmål i matlådan eller när du bara är sugen på något gott. Variera receptet med olika torkade frukter och nötter och hitta din egen favoritkombination.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 
        
Chokladbars
 - 1 dl Hasselnötter eller andra nötter
 - 2 dl Havregryn
 - 1 dl gula Russin
 - 2 dl Pumpakärnor eller solrosfrön
 - 1 dl Linfrö
 - 1 dl Hallonsaft eller annan fruktjuice efter smak
 - Ev en liten nypa Havssalt
 
Så här gör du
Håll skärmen tänd
                    
                Chokladbars 
- Sätt ugnen på 160°.
 - Mixa samman alla ingredienser utom chokladen.
 - Tillsätt chokladen och häll upp smeten i en smord långpanna.
 - Grädda ca 25 min. Ta ut formen och låt den svalna.
 - Skär dina bars i ca 3x5 cm stora bitar, och förvara dem i kylen.