Svårighetsgrad
Förberedelsetid
10 minuter
Total tid
45 minuter

Chokladbars 15

Efter ett tufft pass i pulkabacken kan man behöva lite extra energi. Variera receptet med olika torkade frukter och hitta din egen favorit.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • 1 dl Hasselnötter eller andra nötter
  • 2 dl Havregryn
  • 1 dl gula Russin
  • 2 dl Pumpakärnor eller solrosfrön
  • 1 dl Linfrö
  • 1 dl Hallonsaft eller annan fruktjuice efter smak
  • Ev en liten nypa Havsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Mixa samman alla ingredienser utom chokladen.
  3. Tillsätt chokladen och häll upp smeten i en smord långpanna.
  4. Grädda ca 25 min. Ta ut formen och låt den svalna.
  5. Skär dina bars i ca 3x5 cm stora bitar, och förvara dem i kylen.

Produkter i receptet