Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
2 timmar

Chokladpepparkakor 25

Fina att duka fram och härliga att bjuda på.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär smöret i bitar. Lägg smör, vetemjöl, kakao och socker i en matberedare och blanda tills du får en slät deg.
  3. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i 30 min.
  4. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord.
  5. Tryck ut figurer med kakformar, och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min. Ta ut och låt kakorna svalna.
  7. Smält chokladknapparna över vattenbad.
  8. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa fina mönster på kakorna. Dekorera med strössel.

Produkter i receptet