Svårighetsgrad
Förberedelsetid
50 minuter
Total tid
60 minuter

Gnistrande jultårta 20

Mumsig skönhet med hjortronmousse.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

Så här gör du

  1. MOUSSE
  2. Tina hjortron och låt dem rinna av i en sil.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad.
  4. Vispa grädden och rör i äggulorna. Mixa hjortronen och rör ner dem tillsammans med den vita chokladen.
  5. MONTAGE/DEKORATION
  6. Lägg moussen mellan tårtbottnarna.
  7. Vispa grädden. Riv mandelmassan och rör ner i den vispade grädden.
  8. Täck tårtans utsida med ett tunt lager grädde.
  9. Kavla ut marsipanen tunt. Pudra florsocker på bänken så fastnar inte marsipanen.
  10. Lägg marsipanlocket över tårtan och dra lite försiktigt så ytan blir slät.
  11. Pensla silverpulver på rosmarinkvistarna och lägg dem på tårtan som en gran. Lägg även rosmarinkvistar runt tårtan.
  12. Rulla små röda julkulor av marsipan och lägg dem på granen. Pensla silverpulver över tårtan för att göra den riktigt vintergnistrande!

Tips

Använd gärna ODENSE Chokladknappar. Enkla att dosera och smälter på ett kick.

Produkter i receptet