Svårighetsgrad
Förberedelsetid
50 minuter
Total tid
3 timmar

Polkatårta 12

Färgglad tårta som drar blickarna till sig.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

  1. Baka tårtbottnen enligt receptet på Choklad- och nougattårta.
  2. Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
  3. Vispa smöret poröst med en elvisp. Vispa i florsocker, grädde och den vita, smälta chokladen. Dosera pepparmint efter smak.
  4. Dela tårtbottnen i två lager. Bred smörkräm på båda och montera tårtan.
  5. Lägg på tårtlocket.
  6. DEKORERA
  7. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite grann så konsistensen blir en aning fastare.
  8. Häll choklad över kakan. Låt även chokladen försiktigt glida ner över kanterna.
  9. Rulla ut den röda och vita figurmarsipanen till två längder. Tvinna ihop dem så du får ett ”polkarandigt” marsipanband. Lägg bandet runt tårtans botten.
  10. Dekorera med chokladspån på toppen av tårtan.
  11. Vispa grädden. Häll i röd karamellfärg och rör om lite slarvigt så ett marmorerat mönster bildas. Spritsa gräddtoppar på tårtan.

Tips

Häll lite karamellfärg i smörkrämen så får den också polkafärger.

Produkter i receptet