Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter

Snövita guldpraliner 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

  1. Kavla ut marsipanen och skär den i kvadrater.
  2. Smält chokladen (150 g) över ett vattenbad.
  3. Doppa marsipanbitarna i chokladen med hjälp av en gaffel och placera dem på ett galler.
  4. Hyvla chokladen till dekoration. Använd en osthyvel eller en potatisskalare.
  5. Vänd chokladflarnen i guldpulver.
  6. Strö de guldfärgade chokladflarnen över pralinerna och låt stelna.

Tips

TIPS 1: Smaksätt gärna marsipanen med lite finrivet citronskal.
TIPS 2: Tryck gärna fast en mandel på toppen av pralinerna innan du doppar dem i choklad.

Produkter i receptet