Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
40 minuter

Syltstjärnor med ingefära 30

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

  • 150 g Smör
  • 0,75 dl Muscovadosocker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 4,50 dl Vetemjöl
  • Fyllning

  • 2 dl Hallonmarmelad
  • 1 tsk Ingefära (pulver)
  • Dekoration

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg smör, socker, vaniljpulver och mjöl i en matberedare. Mixa till en jämn deg.
  3. Lägg degen i folie och låt den vila i kylen, ca 30 min.
  4. Kavla ut degen. Tryck ut små stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
  5. Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna. Använd en tyll.
  6. Sätt ihop två kakor – en hel underst och en med hål överst. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Blanda sylt och ingefärapulver.
  8. Fyll kakornas hål med fyllning.
  9. Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
  10. Strö karamellfudge över fyllningen och grädda kakorna i ytterligare 3 min.

Tips

Variera gärna formen och gör hjärtan, granar och glada grisar.

Produkter i receptet