Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Grillad chokladkaka med mandelmassa 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Smält smör, vatten och 100 g av den hackade mörka chokladen under konstant omrörning på svag värme. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål och rör runt. Häll försiktigt chokladmassan i den torra blandningen. Rör samman och häll sedan i Creme Fraiche och de vispade äggen. Riv i mandelmassan och sist resten av den hackade chokladen och vänd runt så ingredienserna blandas.
  2. Smöra en kakform ca 33 x 20 cm och häll kakdegen i formen. Använd eftervärmen från grillen till att baka kakan med. Baka i ca 40 min. Ställ på kylning ca 15 min. Servera med glass och färska bär.

Relaterade recept

Produkter i receptet