Svårighetsgrad
Arbetstid
1,5 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Vacker vintertårta 8

Smaksatt med pepparkakskryddor och lingon, julens bästa smaker.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. TÅRTBOTTEN
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, bakpulver, pepparkakskryddor och mjölk.
  4. Smält smöret och rör i. Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
  5. Grädda din tårtbotten mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. MOUSSE
  7. Tina lingonen och låt dem rinna av i en sil.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad.
  9. Vispa grädden löst och rör i äggulor, lingon och vit choklad.
  10. MONTAGE
  11. Dela tårtbottnen på hälften. Lägg en bottendel på ett fat. Bred på hälften av moussen.
  12. Lägg på nästa tårtbotten och bred på den sista moussen. Ställ in i kylen för att svalna.
  13. Lägg på fondantlocket. Dra i det lite lätt för att få släta sidor på tårtan.
  14. DEKORATION
  15. Rulla små kulor av fondanten och lägg dem runt tårtan. Dekorera tre kulor med guldpulver.
  16. Lägg en stjärnschablon på tårtan och stöppla på Guldeller Silverpulver med en hushållssvamp.
  17. Klipp den andra svampen i långsmala remsor, och klipp sedan ut mönster i remsorna. Doppa svampremsorna i Guld- eller Silverpulvret och tryck på tårtan som en bård.
  18. Smält den vita chokladen över ett vattenbad, se sid 5, och spritsa ut till stjärnor. Tryck i tandpetare (om du vill kan du måla dem med guldfärg). Låt stjärnorna stelna, och måla sedan på lite Guld- eller Silverpulver. Tryck ner stjärnorna i tårtan.

Tips

ODENSE Fondant hittar du på Panduro.

Relaterade recept

Produkter i receptet