Svårighetsgrad
Förberedelsetid
60 minuter
Total tid
60 minuter

Tårta till bröllop och student 12

En läcker tårta som passar perfekt till vårens stora begivenheter.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

  1. Lägg första tårtbotten på ett tårtfat. Bred ut limecurd och lägg på nästa tårtbotten. Bred ut sylten och lägg på sista tårtbotten.
  2. Ställ en skål över ett vattenbad med sjudande vatten. Vispa äggvitor och socker poröst tills marängen är 65 grader. Ta bort från värmen och vispa tills marängen är kall.
  3. Skär smöret i bitar och vispa ner en bit i taget. Bred marängsmörkrämen runt om tårtan.
  4. Lägg på fondantlocket och sträck det så det blir slätt och fint runt tårtan. Skär en snygg kant runt tårtan.
  5. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Spritsa linjer på tårtan. Ta en linje i taget och sätt fast strössel.
  6. Dekorera med rosor och eventuella ballonger.

Tips

Testa med olika sorters strössel.

Produkter i receptet