Chokladcupcakes med apelsin och chokladsmörkräm 12
Läckra, fluffiga chokladcupcakes med både vit och mörk choklad och en frisk twist av apelsin. Muffinsarna toppas med en mjuk och len chokladkräm. En muffins som kommer att glädja både stora och små chokladälskare. Våra cupcakes är underbara tillsammans med en kopp kaffe och eventuellt ett glas mjölk till de minsta.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Chokladmuffins
- 225 g Farinsocker
- 3 Ägg str. L
- 150 g Smör
- 200 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 30 g Kakao
- 1 dl Apelsinjuice
- Rivet Apelsinskal från 2 apelsiner
-
Chokoladesmörkräm
- 300 g Rumstempererat Smör
- 200 g Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladmuffins:
- Vispa farinsockret och äggen till ett skum – i ca. 10 minuter.
- Smält smöret på låg värme.
- Hacka den mörka och vita chokladen.
- Blanda mjöl med bakpulver och kakao. Vänd ner det i äggblandningen växelvis med det smälta smöret, apelsinjuice, apelsinskal och den mörka och vita hackade chokladen. Vänd försiktigt ihop smeten med en slickepott.
- Fördela i 12 muffinsformar och grädda i 200°C i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.
Chokladsmörkräm:
- Vispa rumstempererat smör och florsocker ordentligt i en bunke.
- Tillsätt chokladsåsen och rör ner i smör och florsockerblandningen tills krämen är slät.
- Fördela chokladsmörkrämen i en spritspåse med stjärnmunstycke och dekorera muffinsen.
Tips
Du kan smidigt förbereda dina muffins dagen innan och spritsa din smörkräm strax innan servering.
Hitta fler recept på goda muffins och cupcakes.