Sommarmuffins 18
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 150 g Rabarber , finskuren
- 40 g + 100 g Socker
- 125 g Smör
- 1 msk Vaniljsocker
- 2 Ägg
- 2 dl Creme Fraiche 6% eller 9%
- 250 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
-
Topping
- 75 g Socker
- 75 g Rabarber , finskuren
- 50 g Vetemjöl
- 75 g Smör
Så här gör du
-
Sätt på ugnen på 175˚C.
-
Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt samt vispa i äggen – ett i taget. Riv mandelmassan och blanda den i smeten. Rör tills smeten är krämig. Blanda noga vetemjöl med bakpulver och sikta det därefter i smeten. Rör samman med mjölk.
-
Fördela smeten i muffinsformarna och baka i ugnen 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller tandpetare om de är klara. Stickan skall vara torr efter att du stuckit den i kakan. Låt svalna på ett galler.
-
Skär av toppen på dina muffins och forma dem till små hjärtan.
-
Vispa grädden och vänd ner mosade jordgubbar och finriven mandelmassa. Gör en grop i varje muffins med en sked och fyll med jordgubbsskummet.
-
Sätt i hjärtan som vingar, pudra över med florsocker och servera.