Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
1,5 timmar

Bär och mandelpizza 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Deg

  • 1,25 dl Mjölk
  • 25 g Jäst
  • 0,25 dl Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 50 g Smör mjukt
  • 0,50 tsk Kardemumma malen
  • 225 g Vetemjöl
  • Ägg till pensling
  • Topping

  • 150 g ODENSE Mandelmassa 200g utblandad med vatten tills den är bredbar
  • 4 dl Bär blandade
  • Mandelspån

Så här gör du

  1. Smält smöret och tillsätt mjölk. Vätskan får ej vara mer än 37° när du blandar i jästen. Blanda sedan resterande ingredienser och arbeta till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
  2. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda små pizzor. Lägg på mandelfyllning och spara en kant runt om. Lägg på bären. Pensla kanterna med ägg och strö på hyvlad mandel.
  3. Baka av i 200° 6–8 minuter, tills pizzorna är gräddade. Om man vill kan man pudra på lite florsocker.

Tips

Variera bär efter säsong!

Produkter i receptet