Bär och mandelpizza 10
Skäm bort dig själv med små, läckra pizzakakor med bär och mandel, som är perfekta både som dessert och som ett sött mellanmål. Dessa kakor kombinerar söta bär med en nötig smak från mandel, vilket ger en fin balans mellan sötma och djup. Den mjuka, luftiga degen och den krispiga ytan gör dem oemotståndliga.
De små pizzakakorna är idealiska för picknickar eller som en extra godsak i matlådan.B
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Deg
- 1,25 dl Mjölk
- 25 g Jäst
- 0,25 dl Socker
- 0,25 tsk Salt
- 50 g Smör mjukt
- 0,50 tsk Kardemumma malen
- 225 g Vetemjöl
- Ägg till pensling
-
Topping
- 4 dl Bär blandade
- Mandelspån
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret och tillsätt mjölk. Vätskan får ej vara mer än 37° när du blandar i jästen. Blanda sedan resterande ingredienser och arbeta till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
-
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda små pizzor. Lägg på mandelfyllning och spara en kant runt om. Lägg på bären. Pensla kanterna med ägg och strö på hyvlad mandel.
-
Baka av i 200° 6–8 minuter, tills pizzorna är gräddade. Om man vill kan man pudra på lite florsocker.
Tips
Variera bär efter säsong.
Frysta bär kan användas.