Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Chokladsemla med apelsin 20

Älskar du choklad? Då måste du testa att lyxa till den klassiska semlan, genom att addera hackad choklad från ODENSE i bulldegen får du en riktigt god chokladsemla. Blanda även i lite apelsin för en otroligt god smakkombination. Passar utmärkt till Fettisdagen!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • Semlor

  • 2,50 dl Mjölk
  • 1 Kron Jäst för söta degar
  • 4 msk Kakaopulver
  • 1 dl Ljus sirap
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma, stött
  • 500 g Vetemjöl
  • Fyllning

  • 1 dl Apelsinjuice
  • 1 apelsin - Apelsinskal
  • 6 dl Vispgrädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
  2. Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Grädda i 200° ca 10-12 minuter och låt svalna.
  5. Koka upp apelsinjuice och skal, blanda ner mandelmassa och hackad choklad, och rör runt till en slät kräm.
  6. Dela de avsvalnade bullarna och spritsa fyllningen i dem.
  7. Vispa grädden lätt och toppa ovanpå fyllningen. Pudra florsocker på locket.

Relaterade recept

Produkter i receptet