Chokladsemla med apelsin 20
Älskar du choklad? Då måste du testa att lyxa till den klassiska semlan, genom att addera hackad choklad från ODENSE i bulldegen får du en riktigt god chokladsemla. Blanda även i lite apelsin för en otroligt god smakkombination. Passar utmärkt till Fettisdagen!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Semlor
- 2,50 dl Mjölk
- 1 Kron Jäst för söta degar
- 4 msk Kakaopulver
- 1 dl Ljus sirap
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma, stött
- 500 g Vetemjöl
-
Fyllning
- 1 dl Apelsinjuice
- 1 apelsin - Apelsinskal
- 6 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
-
Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
-
Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
-
Grädda i 200° ca 10-12 minuter och låt svalna.
-
Koka upp apelsinjuice och skal, blanda ner mandelmassa och hackad choklad, och rör runt till en slät kräm.
-
Dela de avsvalnade bullarna och spritsa fyllningen i dem.
-
Vispa grädden lätt och toppa ovanpå fyllningen. Pudra florsocker på locket.