Världens bästa smuldeg 10
Med en utsökt hemlagad smuldeg kan det aldrig gå fel. Så här är receptet på världens bästa smuldeg! Receptet ger dig en utsökt, krispig crumble med den mest underbara smaken av mandelmassa. Toppingen av en smulpaj kan användas till många saker. Som topping på en nygräddad äppelpaj, till en syrlig fruktsallad eller ovanpå en läcker efterrätt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Smuldeg
- 150 g Rörsocker
- 150 g Vetemjöl
- 150 g Smör
- 150 g Grovvalsade Havregryn
- 150 g Grovhackade Mandlar
- 10 g Vaniljsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Smuldeg:
- Skär mandelmassan och smöret i små fyrkanter och blanda sedan alla ingredienser i en skål tills det blir en smuldeg.
- Häll smuldegen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200°C i ca. 15–20 minuter, beroende på hur gyllene du vill ha din smuldeg.
Tips
Smuldegen kan smaksättas med till exempel kardemumma, kanel eller stjärnanis.
För att ge din smuldeg det lite extra kan du efter gräddning tillsätta russin, tranbär, aprikoser eller choklad.
Förvara i en sluten påse eller sluten burk för längre hållbarhetstid.