Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 14 recensioner

Världens bästa smuldeg 10

Med en utsökt hemlagad smuldeg kan det aldrig gå fel. Så här är receptet på världens bästa smuldeg! Receptet ger dig en utsökt, krispig crumble med den mest underbara smaken av mandelmassa. Toppingen av en smulpaj kan användas till många saker. Som topping på en nygräddad äppelpaj, till en syrlig fruktsallad eller ovanpå en läcker efterrätt. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

  • Smuldeg

  • 150 g Rörsocker
  • 150 g Vetemjöl
  • 150 g Smör
  • 150 g Grovvalsade Havregryn
  • 150 g Grovhackade Mandlar
  • 10 g Vaniljsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Smuldeg:

  1. Skär mandelmassan och smöret i små fyrkanter och blanda sedan alla ingredienser i en skål tills det blir en smuldeg.
  2. Häll smuldegen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200°C i ca. 15–20 minuter, beroende på hur gyllene du vill ha din smuldeg.

Tips

Smuldegen kan smaksättas med till exempel kardemumma, kanel eller stjärnanis.

För att ge din smuldeg det lite extra kan du efter gräddning tillsätta russin, tranbär, aprikoser eller choklad.

Förvara i en sluten påse eller sluten burk för längre hållbarhetstid.

Hitta fler goda recept på pajer eller desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet