Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
12 timmar

Chokladmousse i tre lager 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

Så här gör du

  1. MÖRK CHOKLADMOUSSE: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
  4. Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
  5. Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset. Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
  6. Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. dekorera eventuellt med röd oxalis.

Produkter i receptet