Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
12 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 174 recensioner

Chokladmousse i tre lager 4

I det här receptet guidar vi dig till hur du gör en lyxig chokladmousse i 3 lager, med mörk, ljus och vit choklad. Desserten är perfekt för dig som vill förbereda dagen innan, då den gärna kan förvaras i kylen. Chokladmoussen blir inte bara vacker utan otroligt god också! Här toppar vi den med passionsfrukt men du väljer själv vad du vill toppa den med!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

Så här gör du

  1. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
  4. Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
  5. Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset. Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
  6. Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. Dekorera eventuellt med röd oxalis.

Relaterade recept

Produkter i receptet