Chokladmousse i tre lager 4
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Mörk chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Ljus chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Vit chokladmousse
- 0,50 dl Vispgrädde
- 0,50 dl Vispgrädde vispas
-
Dekoration
- 4 Passionsfrukter
- Ängssyra röd
Så här gör du
-
MÖRK CHOKLADMOUSSE: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
-
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa ihop ordentligt och sätt åt sidan tills den svalnat till rumstemperatur.
-
Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen innan den fördelas i botten på 4 glas.
-
Ställ glasen i kyl eller frys tills den mörka chokladmoussen har satt sig.
-
Ljus och vit chokladmousse görs på samma sätt och sätts på kylning innan varje nytt lager fylls på i glaset. Glasen kan gärna stå i kyl till dagen efter så desserten kan tillagas i förväg.
-
Innan servering delas passionsfrukterna och kärnorna fördelas i de 4 glasen. dekorera eventuellt med röd oxalis.