Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Glass med vaniljkokta persikor och kolasås 2

En riktigt läcker och fruktig dessert med härliga vaniljtoner. Servera tillsammans med vaniljglass och toppa din efterrätt med Kolasås från ODENSE för extra lyx. Ett enkelt recept om går snabbt att göra och är en perfekt dessert att bjuda på efter middagen. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 personer

  • Persikor

  • 3 dl Vatten
  • 1,50 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 Persikor
  • Servering

  • 4 Kulor Vaniljglass
  • Rostade Mandelspån

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Persikor:

  1. Koka upp vatten med socker och vanilj. Ta bort kastrullen från värmen.
  2. Skär persikor i bitar och lägg ner i det varma lagen. Låt stå till de har svalnat.

Servering:

  1. Lägg upp glass i skålar. Toppa med persikor, kolasås och flagad mandel. 

Tips

Du kan byta ut persikor mot nektariner.

Hitta fler snabba och enkla recept på desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet