Cookies med kola & choklad 16
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
- 125 g Smör
- 125 g Farinsocker , brun eller muscovadosocker
- 100 g Rörsocker
- 1 st Ägg str. M/L
- 1 msk Vaniljsocker
- 150 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 0,25 tsk Salt
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 175° C eller 160° C varmluft. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör smör, farinsocker, socker och mandelmassa till en mjuk och krämig konsistens. Vispa i ägget och rör sedan ned den smälta chokladen.
-
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt, och rör snabbt samman degen. Vänd till sist snabbt ned chokladchunks, vita chokladknappar med karamel och karamellfudge i degen.
-
Klä två bakplåtar med bakpapper och rulla degen till 12 bullar. Fördela på bakplåtarna med rejält avstånd mellan bullarna och baka i ca 18 minuter tills de är spröda i kanten och mjuka i mitten. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.