Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter

Cookies med kola & choklad 16

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175° C eller 160° C varmluft. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör smör, farinsocker, socker och mandelmassa till en mjuk och krämig konsistens. Vispa i ägget och rör sedan ned den smälta chokladen.
  2. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och salt, och rör snabbt samman degen. Vänd till sist snabbt ned chokladchunks, vita chokladknappar med karamel och karamellfudge i degen.

  3. Klä två bakplåtar med bakpapper och rulla degen till 12 bullar. Fördela på bakplåtarna med rejält avstånd mellan bullarna och baka i ca 18 minuter tills de är spröda i kanten och mjuka i mitten. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.

Produkter i receptet