Pavlovakrans 8
Pavlova är en vacker och festlig dessert som alltid går hem hos dina gäster. Därför kommer här ett recept på en oemoståndlig pavlovakrans! Tårtan är toppad med vispgrädde och färska bär! Detta recept på pavlova är perfekt till sommarens alla festligheter, som till midsommar, till födelsedag eller andra tillställningar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Maräng
- 4 Äggvita
- 250 g Socker
- 0,50 tsk Äppelcidervinäger eller annan vinäger
-
Topping
- 0,50 liter Vispgrädde
- Färska Bär ex jordgubbar och hallon
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Maräng:
- Vispa äggvitorna ett luftigt skum.
- Tillsätt en sked socker i taget samtidigt som du vispar till en maräng.
- Tillsätt vinäger i marängen och vispa ytterligare ca. 5-10 minuter, tills massan fått en blank konsistens.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn och vänd ner i marängen med en slickepott.
- Fyll en spritspåse med marängen.
- Rita en cirkel ca. 22 cm. i diameter på bakplåtspapper och tryck ut marängen i stora runda toppar längs den ritade cirkeln så att du bildar en krans.
- Grädda pavlovakransen i ugnen i 135°C i ca. 1 timme, tills den fått färg.
Topping:
- Vispa grädden och bred ut den på den färdiga pavlovakransen.
- Garnera med färska bär efter önskemål.
Tips
Du kan förbereda marängen dagen innan, garnera innan servering.