Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Minisemlor 24

Upptäck våra charmiga minisemlor, små till storleken och stora i smaken! Dessa ljuvliga semlor är fyllda med en krämig mandelmassa, fluffigt vispad grädde och som toppas med ett lätt lager florsocker för en snygg finish. En utsökt och elegant variant av den klassiska semlan. Perfekt till fikat, dessertbordet eller som en söt avslutning på måltiden. Smidiga att baka och goda att avnjuta. 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 24 st

  • Bullar

  • 3 dl Mjölk
  • 50 g Kron Jäst
  • 2 Ägg
  • 2 tsk Kardemumma, stött
  • 0,50 tsk Salt
  • 1,50 dl Socker
  • 150 g Smör , mjukt
  • 11 dl Vetemjöl
  • Fyllning

  • 1 dl Vispgrädde
  • Grädde

  • 4 dl Vispgrädde
  • 2 msk Florsocker
  • 1 pkt Tinade frysta Blåbär
  • 1 pkt Tinade frysta Hallon
  • Dekoration

  • Strössel , valfritt
  • Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Deg:

  1. Värm mjölken till fingervarmt (37°). Smula ner jästen i en degbunke och häll i mjölken. Rör ut jästen och knäck i ett ägg.
  2. Rör ner kardemumma, salt och socker. Skär smöret i mindre bitar och lägg i tillsammans med lite av mjölet. Jobba sedan in resten av mjölet tills det blir en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Knåda degen, dela i bitar och rulla till bullar. Lägg på en plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200°.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i ca 8 minuter, tills de får en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Fyllning:

  1. Riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med grädde. Lägg fyllningen på bullarna.
  2. Vispa grädden tillsammans med socker. Lägg upp i tre skålar och blanda med hallon i skål 2 och blåbär i skål 3.

Montering:

  1. Lägg på olika grädde på bullarna och toppa med strössel.
  2. Lägg på locken och pudra över florsocker, sen är de dags att servera semlorna!

Relaterade recept

Produkter i receptet