Minisemlor 24
Ingredienser
Receptet är beräknat för 24 st
-
Bullar
- 3 dl Mjölk
- 50 g Kron Jäst
- 2 Ägg
- 2 tsk Kardemumma, stött
- 0,50 tsk Salt
- 1,50 dl Socker
- 150 g Smör , mjukt
- 11 dl Vetemjöl
-
Fyllning
- 1 dl Vispgrädde
-
Grädde
- 4 dl Vispgrädde
- 2 msk Florsocker
- 1 pkt Tinade frysta Blåbär
- 1 pkt Tinade frysta Hallon
-
Dekoration
- Strössel , valfritt
- Florsocker
Så här gör du
-
Värm mjölken till fingervarmt (37°). Smula ner jästen i en degbunke och häll i mjölken. Rör ut jästen och knäck i ett ägg.
-
Rör ner kardemumma, salt och socker. Skär smöret i mindre bitar och lägg i tillsammans med lite av mjölet. Jobba sedan in resten av mjölet tills det blir en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
Knåda degen, dela i bitar och rulla till bullar. Lägg på en plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden på ugnen på 200°.
-
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem i ca 8 minuter, tills de får en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
-
Riv mandelmassa på ett rivjärn och blanda med grädde. Lägg fyllningen på bullarna.
-
Vispa grädden tillsammans med socker. Lägg upp i tre skålar och blanda med hallon i skål 2 och blåbär i skål 3. Lägg på olika grädde på bullarna och toppa med strössel.
-
Lägg på locken och pudra över florsocker, sen är de dags att servera semlorna!