Karlsbadersemla med kokosfyllning 24
Ingredienser
Receptet är beräknat för 24 st
-
Bullar
- 50 g Jäst
- 800 g Vetemjöl
- 1,75 dl Socker
- 1 tsk Bakpulver
- 200 g Smör
- 5 dl Mjölk
- 3 Äggulor
- 1 Ägg till pensling
- Mandelspån till topping
-
Fyllning
- 50 g Vatten
- 200 g Kokosmjöl
- 8 dl Vispgrädde
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 230°. Smält smöret och tillsätt mjölken.
-
Lös upp jästen i mjölkblandningen. Blanda ner de torra ingredienserna och äggulorna.
-
Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
-
Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
-
Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
-
Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
-
Sätt av på plåt och låt jäsa under plast i ca 20 minuter.
-
Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
-
Låt svalna.
-
Blanda Odense Mandelfyllning med kokos och lite vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten.
-
Vispa grädde och spritsa ovanpå kokosfyllningen. Lägg på locken.