Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 19 recensioner

Klassisk konfekt 40

Låt oss presentera en riktig ODENSE-klassiker! Den ultimata konfekten till julens dessertbord. Den här godbiten består av tre oemotståndliga lager. Nougat med rostad mandel, mjuk och ljuvlig mandelmassa och till sist mörk och smakrik choklad. Lika god att fika på till kaffet som något sött efter maten eller till lördagskvällen. Skär ut din konfekt efter önskad storlek och njut tillsammans med din familj och dina vänner.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Klassisk konfekt:

  1. Hacka mandlarna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta på 150°C i 15 minuter, tills de har fått lite färg.
  2. Kavla under tiden ut mandelmassan och lägg den sedan i en fyrkantig form ca. 22 x 22 cm eller liknande (ju tjockare konfekt du vill ha, desto mindre form behöver du).
  3. Smält nougaten i mikron eller över vattenbad och blanda i mandeln.
  4. Häll nougatblandningen över mandelmassan så att nougaten blir ca. 1 cm hög, eller efter önskemål.
  5. Kyl tills den stelnar (ca. 30 min.).
  6. Ta ur konfekten ur formen och vänd den upp och ner.
  7. Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och bre överdraget över mandelmassan.
  8. När det stelnat skärs konfekten ut till önskad form och storlek.

Tips

Pudra över ODENSE Guldpulver för extra lyx!

Hitta till vårt stora utbud av konfektyr. Eller låt dig bli inspirerad till jul.

Relaterade recept

Produkter i receptet