Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 11 recensioner

Klassisk konfekt 40

Låt oss presentera en riktig ODENSE-klassiker! Den ultimata konfekten! Den här består av 3 lager; nougat med rostad mandel, mjuk och ljuvlig mandelmassa och till sist mörk choklad.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Hacka mandlarna och rosta på plåt i ugnen i 150°C i 15 minuter, tills de har fått lite färg.
  2. Kavla under tiden ut mandelmassan och lägg den sedan i en fyrkantig form – ex 22x22 cm eller liknande (ju tjockare konfekt du vill ha, desto mindre form behöver du).
  3. Smält nougaten i mikron eller över vattenbad och blanda i mandeln.
  4. Häll nougatblandningen över mandelmassan så att nougaten blir ca. 1 cm hög - eller efter önskemål.
  5. Kyl tills den stelnar (ca 30 min.).
  6. Ta ur konfekten ur formen och vänd den upp och ner.
  7. Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och bred överdraget över mandelmassan.
  8. När det stelnat skärs konfekten ut till önskad form och storlek.

Tips

Se vårt stora utbud av konfektrecept här.

Produkter i receptet