Klassisk konfekt 40
Låt oss presentera en riktig ODENSE-klassiker! Den ultimata konfekten! Den här består av 3 lager; nougat med rostad mandel, mjuk och ljuvlig mandelmassa och till sist mörk choklad.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
- 100 g Mandlar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Hacka mandlarna och rosta på plåt i ugnen i 150°C i 15 minuter, tills de har fått lite färg.
- Kavla under tiden ut mandelmassan och lägg den sedan i en fyrkantig form – ex 22x22 cm eller liknande (ju tjockare konfekt du vill ha, desto mindre form behöver du).
- Smält nougaten i mikron eller över vattenbad och blanda i mandeln.
- Häll nougatblandningen över mandelmassan så att nougaten blir ca. 1 cm hög - eller efter önskemål.
- Kyl tills den stelnar (ca 30 min.).
- Ta ur konfekten ur formen och vänd den upp och ner.
- Smält de mörka chokladknapparna i mikron eller över vattenbad och bred överdraget över mandelmassan.
- När det stelnat skärs konfekten ut till önskad form och storlek.
Tips
Se vårt stora utbud av konfektrecept här.