Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 36 recensioner

Nougatchoklad med nötter 16

Nougat, choklad och nötter är en otrolig kombination! Konfekten smakar himmelskt och är väldigt lätt att göra. Receptet ger ca. 16 bitar, beroende på hur du väljer att skära bitarna. Receptet tar endast 30 min. att göra så att du kan avnjuta en bit eller tre direkt efteråt!

Du kan dekorera nougatchokladen med t.ex. hackade nötter eller guldpulver innan chokladen stelnat. Passar prefekt till helgmyset, till fikat eller när du är sugen på något sött.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Nougatchoklad:

  1. Låt nougaten ligga en stund på köksbänken tills den är mjuk.
  2. Blanda nougaten med grovhackade nötter och lägg den i en liten form minst dubbelt så stor som nougatpaketet och ställ i kylen medan du smälter chokladen.
  3. Smält chokladen över vattenbad eller på intervaller i en mikrovågsugn.
  4. Ta fram nougaten från kylskåpet, ta ur från formen och lägg på en bit bakplåtspapper. Pensla ytan av nougaten med choklad, använd en bakpensel till hjälp.
  5. Vänd sedan på nougaten när chokladen nästan helt stelnat och pensla den andra sidan.
  6. Gör snitt i chokladen innan den har stelnat helt och ställ tillbaka den i kylen.
  7. Skär nougatchokladen sedan i små kuber med en mycket vass kniv utefter snitten. Förvara i kylen fram till servering.

Tips

Förvara nougatchokladen i kylen fra, tills servering så att den inte smälter.

Fler recept hittar du under Konfektyr.

Hitta din önskade topping under Dekorationer.

Relaterade recept

Produkter i receptet