Lyxiga chokladbollar 16
Chokladbollar + strössel = underbara barndomsminnen!
Ge de klassiska chokladbollarna en lyxig twist! Med smak av kaffe, smält choklad och goda strössel från ODENSE blir de extra goda. Otroligt enkla att göra och räcker till många! Perfekta till fredagsmyset, fikat eller när chokladsuget slår till! Kan även ätas direkt efter bakningen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
-
Chokladbollar
- 100 g Mjukt Smör
- 1,50 dl Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 4 dl Havregryn
- 2 tsk Kakao
- 3 tsk Kallt Kaffe
-
Dekoration
Så här gör du
Chokladbollar:
- Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
- Blanda i havregryn, kakao och kaffe.
- Sätt in smeten i kylen tills den är formbar.
- Smält choklad och strö ut valfritt strössel på en eller flera tallrikar.
- Rulla bollar och lägg dem på en tallrik.
Montering & dekoration:
- Lägg lite choklad i handflatan och rulla bollarna i chokladen. Rulla sedan i strössel.
Tips
Välj valfritt strössel eller alla fyra för en härlig smakkombination!
Förvara dina chokladbollar i kylskåpet i en sluten burk, för längre hållbarhetstid. Du kan även frysa in chokladbollarna och plocka fram när det är dags för en lyxig fika.
Fler likande recept hittar du under cookies och småkakor.