Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Lyxiga chokladbollar 16

Chokladbollar + strössel = underbara barndomsminnen!

Ge de klassiska chokladbollarna en lyxig twist! Med smak av kaffe, smält choklad och goda strössel från ODENSE blir de extra goda. Otroligt enkla att göra och räcker till många! Perfekta till fredagsmyset, fikat eller när chokladsuget slår till! Kan även ätas direkt efter bakningen.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladbollar:

  1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
  2. Blanda i havregryn, kakao och kaffe.
  3. Sätt in smeten i kylen tills den är formbar.
  4. Smält choklad och strö ut valfritt strössel på en eller flera tallrikar.
  5. Rulla bollar och lägg dem på en tallrik.

Montering & dekoration:

  1. Lägg lite choklad i handflatan och rulla bollarna i chokladen. Rulla sedan i strössel.

Tips

Välj valfritt strössel eller alla fyra för en härlig smakkombination! 

Förvara dina chokladbollar i kylskåpet i en sluten burk, för längre hållbarhetstid. Du kan även frysa in chokladbollarna och plocka fram när det är dags för en lyxig fika.

Fler likande recept hittar du under cookies och småkakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet