Svårighetsgrad
Arbetstid
1,5 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Mumiepaj med mandelmassa och hallon 6

Skapa Halloween-stämning med våra läckra mumiepajer! Den frasiga pajdegen fylls med syrliga hallon och söt mandelmassa från ODENSE. En oslagbar kombination som både barn och vuxna älskar. Genom att lägga strimlor av mandelmassa ovanpå och dekorera med små sockerögon förvandlas pajerna till charmiga mumier som tittar tillbaka på dig. Resultatet blir en dessert som är både rolig, läskig och fantastiskt god.

Mumiepajerna är enkla att baka och perfekta att göra tillsammans med barnen. Servera dem till Halloweenfesten, barnkalaset eller som en höstig dessert som garanterat sprider både glädje och lite kuslig stämning.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Mördeg:

  1. Smula ner det kalla smöret i mjölet. Tillsätt socker och ägg.
  2. Samla ihop degen ganska snabbt. Den ska vara jämn och slät.
  3. Slå in mördegen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i 30 minuter - 1 timme.
  4. Kavla ut den kalla mördegen på ett mjölat bakbord tills den är ca. 3 mm tjock. Smörj 6 små pajformar (eller en större pajform) och klä formen med den utkavlade pajdegen.

Hallon-/mandelmassafyllning:

  1. Riv mandelmassan grovt och blanda den med de frysta hallonen. Fyll pajen/pajerna med smeten.

Dekorera med mandelmassa och sockerögon innan gräddning:

  1. Kavla ut mandelmassa till dekorationen och skär den i tunna strimlor. Lägg strimlorna lite slumpmässigt över pajen och tryck ihop ändarna på strimlorna med pajkanten. Pensla strimlorna av mandelmassa med äggula och strö över socker.
  2. Grädda pajen/pajerna i 175° C i ca. 25 minuter, tills den är gyllenbrun. (Om du gör en stor paj, öka gräddningstiden till ca. 40 minuter).
  3. Dekorera sedan den avsvalnade pajen med sockerögon innan servering.

Tips

Grädda antingen en stor paj eller små pajer i portionsstorlekar, som visas på bilderna ovan.

Låt gärna pajdegen vila i kylskåpet, det gör den lättare att kavla ut och ger ett bättre resultat.

Kom ihåg att arbeta effektivt med degen så att smöret i degen inte blir för varmt. Degen kan hålla sig i 1-2 veckor i kylskåpet och kan även frysas. Om du ska använda den från frysen, ta ut den några timmar i förväg så att den blir smidig.

Hitta fler roliga recept till Halloween eller goda recept på pajer.

Relaterade recept

Produkter i receptet