Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
40 minuter

Saffransrulltårta 20

Tranbär, vit choklad och saffran – underbart gott tillsammans!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 3 Ägg
  • 1,50 dl Socker
  • 1 g Saffran
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,50 dl Florsocker
  • Fyllning

  • 50 g Smör
  • 1 dl Grekisk Yoghurt (10 %)
  • 100 g torkade Tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Vispa i resten av ingredienserna.
  4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  5. Häll i kaksmeten och bred ut den jämnt.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
  7. Ta ut kakan och strö över socker. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå kakan.
  8. Vänd kakan upp och ner, och se till att den lossnar från formen. Dra försiktigt loss bakplåtspappret som kakan gräddats på.
  9. Smält smör och vit choklad tillsammans i en kastrull. Rör om under tiden.
  10. Rör ner yoghurt.
  11. Bred fyllningen över rulltårtan och strö över tranbär.
  12. Rulla ihop kakan och skär i bitar.

Tips

Med chokladknappar smälter det fortare och är lättare att dosera

Produkter i receptet