Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 20 recensioner

Banankaka med chokladtäcke 10

Här hittar du receptet på en ljuvlig banankaka med mandelmassa och mörk choklad i smeten och avslutningsvis med ett täcke av choklad. Den är inte bara enkel att göra, utan går också väldigt snabbt att få till! Receptet finner du här nedan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker tills det blir fluffigt.
  2. Vispa sedan ner ägg i blandningen, ett i taget (Men var försiktigt, vispa inte för mycket)
  3. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och blanda väl.
  4. Skär mandelmassan i små rutor eller riv den på ett rivjärn och blanda ner den i smeten.
  5. Mosa bananerna med en gaffel och blanda ner dem.
  6. Tillsätt chokladknappar eller hackad choklad i smeten.
  7. Häll smeten i en smord form på ca. 20 x 25 cm.
    Grädda banankakan i 170°C i 40-45 minuter.
  8. Smält chokladen och smöret tillsammans och tillsätt sedan grädden. Rör om väl.
  9. Bred chokladtäcket på den gräddade och avsvalnade banankakan.

Produkter i receptet