Svårighetsgrad
Arbetstid
35 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 7 recensioner

Björnbärskaka med mandelmassa 10

Ge dig ut på jakt efter björnbär i skogen eller fuska lite (vi dömer ingen!) och plocka upp ett paket frysta eller färska björnbär i affären. Oavsett vilket får du en ljuvlig björnbärskaka som är både enkel att baka och himmelskt god!

Den här saftiga kakan räcker till ca. 10 bitar och är klar under 1,5 timme! Perfekt till utflykten, till pickniken eller fikat på altanen. Ett stort plus? Den håller sig saftig och god i flera dagar om du förvarar den rätt. En riktig favorit för både nybörjare och bakproffs!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Björnbärskaka

  • 150 g rumstempererat Smör
  • 150 g Ljust Rörsocker
  • 3 st Ägg
  • 80 g Vetemjöl
  • 1 krm Salt
  • 100 g Björnbär
  • 2 msk Mandelspån
  • Topping

  • Florsocker
  • Vispad grädde
  • Creme Fraiche

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Björnbärskaka:

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smörj en liten brödsform och lägg i bakplåtspapper så pappret läggs tätt utefter kanterna.
  3. Vispa ihop smör och socker i några minuter i en skål.
  4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i blandningen.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa mellan varje ägg.
  6. Blanda vetemjölet med saltet och vänd ner blandningen i smeten. Vänd försiktigt ner björnbären.
  7. Bred ut smeten i formen och strö över mandelspån. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 40 min. Använd en sticka för att kontrollera om kakan är genomgräddad. Om smeten fastnar, grädda kakan lite längre.
  8. Låt svalna på galler innan du tar ut kakan ur formen.

Topping:

  1. Sikta över florsocker och servera med en klick grädde eller crème fraiche.

Tips

Förvara i en burk med slutet lock eller med hjälp av plastfolie. Du kan även lägga den i en fryspåse och frysa in tills den dagen du ska bjuda på fika.

Hitta fler liknande recept på mjuka kakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet