Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 16 recensioner

Mjuk citronkaka med glasyr 30

Vad är bättre än en läcker citronkaka? I det här receptet bakas citronkakan med mandelmassa som gör den otroligt saftig och fantastiskt god. Prova själv!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 personer

  • 430 g Socker
  • 430 g rumstempererat Smör
  • 10 Ägg (stuetemperatur)
  • 360 g Vetemjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • 3 st Citroner (saft og skal)
  • 500 g Florsocker
  • Lite kokande Vatten

Så här gör du

  1. Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Detta görs enklast med hjälp av en bakmaskin med spatel.
  2. Rör ner det mjuka smöret i omgångar ner i blandningen.
  3. Tillsätt ägg, ett i taget. Rör om ordentligt.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.
  5. Tillsätt citronsaft och skal och blanda noggrant.
  6. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten, grädda i 160°C grader i ca. 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
  7. Blanda till en tjock glasyr av lite kokande vatten och florsocker. Glasyren ska vara så tjock att den inte rinner av kakan.
  8. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

Tips

Kakan kan gräddas dagen innan servering och kan förvaras i rumstemperatur. Hållbarheten är 5 dagar.

Produkter i receptet