Mjuk citronkaka med glasyr 30
Vad är bättre än en läcker citronkaka? I det här receptet bakas citronkakan med mandelmassa som gör den otroligt saftig och fantastiskt god. Prova själv!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 personer
- 430 g Socker
- 430 g rumstempererat Smör
- 10 Ägg (stuetemperatur)
- 360 g Vetemjöl
- 1,50 tsk Bakpulver
- 3 st Citroner (saft og skal)
- 500 g Florsocker
- Lite kokande Vatten
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Detta görs enklast med hjälp av en bakmaskin med spatel.
- Rör ner det mjuka smöret i omgångar ner i blandningen.
- Tillsätt ägg, ett i taget. Rör om ordentligt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten.
- Tillsätt citronsaft och skal och blanda noggrant.
- Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten, grädda i 160°C grader i ca. 30 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Blanda till en tjock glasyr av lite kokande vatten och florsocker. Glasyren ska vara så tjock att den inte rinner av kakan.
- Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Tips
Kakan kan gräddas dagen innan servering och kan förvaras i rumstemperatur. Hållbarheten är 5 dagar.