Svårighetsgrad
Förberedelsetid
30 minuter
Total tid
1,25 timmar

Choklad & kolakaka 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 personer

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme, tillsätt hackad choklad och rör tills den är helt smält. Tillsätt kakao och blanda väl.
  2. Vispa socker, vaniljkorn och ägg luftigt. Riv ned mandelmassan och vispa igen till en luftig och krämig konsistens.
  3. Sikta mjöl och bakpulver över degen och rör samman med mjölk och chokladsmöret.
  4. Häll degen i en smord form ca 20x30 cm och baka den i ca 20 minuter i 180° C varmluft.
  5. Koka långsamt upp smör, farinsocker, sirap och grädde i en gryta under omrörning. Tag bort grytan från plattan och rör ned hasselnötsflingor och riven mandelmassa. Blanda till sist ned fudge och häll sedan blandningen över kakan i ett jämnt lager.
  6. Baka kakan i ytterligare 8-10 minuter i 210° C varmluft, tills toppingen är karamelliserad. Låt svalna i formen innan servering.

Produkter i receptet