Svårighetsgrad
Arbetstid
25 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 13 recensioner

Drömkaka 30

Kakan som ger glädje i  klassrummet, fikapausen på jobbet, eller på den stora festen. Extra lyxig med mandelmassa i både kaksmeten och kokosfyllningen – och så räcker den till 30 personer. Ibland går tårtdrömmar i uppfyllelse.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 personer

  • Kaka

  • 300 g ODENSE Mandelmassa Lyx 300 g eller ODENSE Mandelmassa 50/50 400 g
  • 500 g Socker
  • 500 g mjukt Smör
  • 10 rumsvarma Ägg
  • 650 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 dl Mjölk
  • Topping

  • 200 g Smör
  • 300 g Socker
  • 1,50 dl Mjölk
  • 200 g Kokos

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en mixer med en spatel.
  2. Rör ner det mjuka smöret i mandelmassablandningen i två omgångar.
  3. Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg som tillsätts.
  4. Mjöl och bakpulver blandas och siktas ner i degen. Tillsätt mjölk och blanda noga.
  5. Lägg degen i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 175°C grader i ca. 30 minuter.
  6. Topping: Koka upp smör, socker och mjölk. Tillsätt kokos och riven mandelmassa, och värm upp toppingen ordentligt under omrörning.
  7. Bred ut kokostoppingen på kakan (gärna medan den fortfarande är varm) och grädda den i 220°C grader i ca. 10 minuter tills den är vackert gyllene.

Tips

Kakan bakas med fördel dagen innan. Täck över och förvara i rumstemperatur. Håller i 5 dagar. 

Relaterade recept

Produkter i receptet