Drömkaka 30
Kakan som ger glädje i klassrummet, fikapausen på jobbet, eller på den stora festen. Extra lyxig med mandelmassa i både kaksmeten och kokosfyllningen – och så räcker den till 30 personer. Ibland går tårtdrömmar i uppfyllelse.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 personer
-
Kaka
- 500 g Socker
- 500 g mjukt Smör
- 10 rumsvarma Ägg
- 650 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 2 dl Mjölk
-
Topping
- 200 g Smör
- 300 g Socker
- 1,50 dl Mjölk
- 200 g Kokos
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Knåda ihop mandelmassa och socker ordentligt. Det enklaste sättet att göra detta är att använda en mixer med en spatel.
- Rör ner det mjuka smöret i mandelmassablandningen i två omgångar.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg som tillsätts.
- Mjöl och bakpulver blandas och siktas ner i degen. Tillsätt mjölk och blanda noga.
- Lägg degen i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 175°C grader i ca. 30 minuter.
- Topping: Koka upp smör, socker och mjölk. Tillsätt kokos och riven mandelmassa, och värm upp toppingen ordentligt under omrörning.
- Bred ut kokostoppingen på kakan (gärna medan den fortfarande är varm) och grädda den i 220°C grader i ca. 10 minuter tills den är vackert gyllene.
Tips
Kakan bakas med fördel dagen innan. Täck över och förvara i rumstemperatur. Håller i 5 dagar.