Bakade äpplen med mandelmassa och chokladkanelsås 4
En varm och inbjudande dessert som fångar smaken av sensommar: ugnsbakade äpplen med rivna mandeltoner, knapriga nötter och en doft av kanel. Den söta marsipanen smälter ned i äpplenas mjuka inre, medan ytan blir gyllene och karamelliserad i ugnen. Servera med en sammetslen chokladsås kokad med kanelstång - och varför inte toppa med en kula vaniljglass för att göra det hela fulländat? Ett enkelt sätt att imponera, oavsett om du grillar i trädgården eller bakar i köket.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Bakade äpplen med mandelmassa
- 2 stora, röda Äpplen
-
60 g
- 1 msk Rörsocker
- 0,50 tsk Kanel , malen
- 1 msk Hasselnötsflingor
- 1 dl Mjölk
- 1 Kanelstång , liten
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Bakade äpplen
- Halvera äpplena och ta bort kärnhuset. Riv mandelmassa och fördela på äpplenas snittyta.
- Strö över hasselnötsflingor och därefter en blandning av socker och kanel.
- Baka äpplena i 175 ° C i 15-20 minuter tills de är mjuka och gyllene på toppen.
- Finhacka chokladen. Värm mjölk och kanelstång till kokpunkten och låt det dra i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen, ta bort kanelstången och rör ned chokladen.
- Servera chokladsåsen till äpplena, eventuellt med en kula vaniljglass till.
Tips
Bäst resultat blir det om du använder ett fast och syrligt äpple som till exempel Discovery, Aroma eller Ingrid Marie.