Marängtårta med nougat och bär 10
Sommar och sol betyder marängtårta! Tårtan bjuder på en underbar smak av mandelmassa och nougat från ODENSE. En fräsh sommartårta som dessutom är vädligt lätt att göra på få ingredienser. Passar perfekt till sommarens alla fester, såsom midsommar. Servera tårtan med vispad grädde, färska bär och iskall riven nougat på toppen. Ibland är det otroligt lätt att imponera på sina gäster.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Marängbottnar
- 200 g Florsocker
- 3 Äggvita
-
Dekoration
- 5 dl Vispgrädde
- 500 g färska Bär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Marängbottnar:
- Finfördela mandelmassa och florsocker i en matberedare. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner mandelmassa-florsockerblandningen.
- Bred ut marängen i två springformar med bakplåtspapper och grädda dem i 125°C i ca. 45 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.
Montering & dekoration:
- Vispa grädden och vänd ner bären och nougaten.
- Lägg ihop bottnarna tillsammans med hälften av den vispade grädden med frukt och toppa tårtan med resten.
- Servera genast med riven nougat och garnera med dina favoritbär.
Tips
Dekorera din tårta med dina favoritbär.
Hitta fler läckra recept på tårtor.