Björnbärsmuffins med mandelmassa och vit choklad 18
Letar du efter det perfekta receptet till sommaren eller höstens fikastund? Då måste du prova våra ljuvliga muffins med björnbär, mandelmassa och vit choklad!
De är enkla att baka, fulla av sötma, syrlighet och saftighet. Vilket gör att dessa muffins passar lika bra till vardagsfika som till kalas. Du kan använda både färska eller frysta björnbär, perfekta att avnjutas året om.
Receptet tar bara ca. 45 minuter från start till nybakat, så du kan snabbt bjuda familjen eller vännerna på något riktigt gott.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 4 st Ägg
- 3 dl Socker
- 1 msk Vaniljsocker
- 4 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 150 g Smör smält
- 125 g Björnbär (färska eller frysta)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en skummig och fluffig smet.
- Riv mandelmassan och vispa ner i smeten.
- Sikta sedan ner mjöl och bakpulver.
- Tillsätt det smälta smöret och chokladen.
- Fördela smeten i smorda muffinsformar och strö över bär.
- Grädda i ugnen på 175°C i ca. 25 minuter.
Tips
Utanför säsong kan du även använda andra frysta bär, såsom hallon eller blåbär.
Hitta fler muffinsrecept.