Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Bakelser med sommarbär 10

Dessa förtrollande bakelser ger dig och dina gäster en personlig minitårta! Kakan gräddas enkelt i muffinsformar och har en härlig kombination av vallmofrön, vit choklad och mandelmassa. Den toppas sedan med en läcker mascarponekräm och dekoreras med ätbara vackra blommor, mynta och färska sommarbär - perfekta att servera till sommarens alla festligheter!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • Kaka

  • 125 g rumstempererat Smör
  • 175 g Socker
  • 2 stora Ägg
  • 200 g Vetemjöl
  • 1,50 tsk Bakpulver
  • 1 dl Mjölk
  • 2 msk blå vallmofrö
  • Mascarponekräm

  • 1 Vaniljstång
  • 2 msk Florsocker
  • 2,50 dl Vispgrädde
  • 250 g Mascarpone
  • Dekoration

  • Penséer, ätbara
  • 500 g Bär
  • Färsk Mynta
  • Florsocker

Så här gör du

Kaka

  1. Sätt på ugnen på 175°C varmluft.
  2. Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt äggen ett i taget.
  3. Riv mandelmassan grovt och hacka chokladen.
  4. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten tillsammans med mandelmassa, choklad, mjölk och vallmofrön.
  5. Fördela smeten i 10 smorda silikonmuffinsformar och grädda kakorna i ca. 20 minuter tills de fått färg. (Kolla med en potatissticka för att se om kakorna är gräddade. Om smet följer med, grädda lite längre).
  6. Låt svalna.

Mascarponekräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i florsockret.
  2. Vispa grädden.
  3. Tillsätt mascarponen och vaniljsockret och vispa till en slät kräm.

Montering

  1. Dela kakorna på mitten och bred på mascarponekräm på den nedre delen. Sätt ihop igen.
  2. Toppa kakorna med resten av mascarponekrämen.
  3. Garnera med bär, vackra ätbara blommor och myntablad.
  4. Sikta eventuellt florsocker på bakelserna.

Produkter i receptet