Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
60 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Pannkakor med nougat, banan, nötter och chokladsås 6

Ge dina pannkakor en uppgradering och toppa med ODENSE Nougat, skivade bananer, hackade nötter, ODENSE Chokladsås och en kula glass. Det blir knappast bättre! Prova själv!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

  • Crepes

  • 2 Ägg (stl. L)
  • 25 g Florsocker
  • 0,50 tsk Salt
  • 2,50 dl Mjölk
  • 0,50 ekologisk Apelsin (rivet skal och saft)
  • 150 g Vetemjöl
  • 30 g Smör (smält)
  • Fyld

  • 2 Bananer
  • 50 g Hasselnötter (rostade)

Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, florsocker, salt, mjölk, apelsinskal och saft av apelsin.
  2. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och vispa tills smeten är utan klumpar.
  3. Rör ner smält smör i smeten och låt vila i 30 minuter.
  4. Värm upp en panna (Ø24 cm) och stek tunna pannkakor tills de är gyllene på båda sidor.
  5. Lägg upp på tallrik och lägg på nougat, skivad banan och hackade nötter på din pannkaka och rulla ihop.
  6. Toppa med chokladsås och servera med en kula vaniljglass.

Tips

Pannkakorna är lämpliga att frysa in.

Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor här.

Produkter i receptet