Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Citronvåfflor med vallmofrön och Vit Chokladsås 16

Vill du testa en våffla med en frisk twist? Då tipsar vi om denna våffla med citronzest och vallmofrön! Om våfflorna dessutom serveras med ODENSEs söta, vita chokladsås och bränd maräng får du en så god kombination att du nästan hör fåglarna sjunga!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

  • 300 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 3 msk Socker
  • 4 Ägg
  • Skal från en halv Citron
  • 0,50 dl blå vallmofrö
  • 5 dl Mjölk
  • 200 g Smör
  • Dekoration

  • Lemoncurd
  • Passionsfrukt
  • Bränd Maräng

Så här gör du

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, socker och ägg.
  2. Riv skalet av en halv citron och tillsätt i smeten tillsammans med vallmofrön.
  3. Tillsätt mjölken, lite i taget, under noggrann omrörning.
  4. Smält smöret och tillsätt sakta i smeten medan du rör om.
  5. Värm våffeljärnet och grädda våfflorna. Smöra eventuellt våffeljärnet med smör om våfflorna fastnar.

Tips

Vill du att våfflorna ska bli knaprigare, låt dem svalna på ett galler innan servering.

Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor här.

Produkter i receptet