Citronpannkakor med vallmofrön och Vit Chokladsås 14
Du får helt enkelt inte missa detta pannkaksrecept! Du har förvisso smakat pannkakor, men har du smakat pannkakor med en perfekt balans mellan sött och syrligt? Pannkakan blandas med citron och vallmofrön och toppas sedan med ODENSE Vit chokladsås, lemon curd, citronsorbet och rivet citronskal. Vill du gå all in kan du toppa med färsk passionsfrukt, mynta och bränd maräng. Passar utmärkt till en mysig brunch!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 st
-
Pannkakor
- 250 g Vetemjöl
- 0,50 tsk Salt
- 1 msk Socker
- 2 Ägg
- Skal från en halv Citron
- 0,50 dl Vallmofrön
- Smör till gräddning
-
Topping
- Lemon curd
- Glass exempelvis citronsorbet
- Passionsfrukt
- Mynta
- Bränd Maräng
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pannkakor:
- Vispa ihop mjöl, salt, socker och ägg.
- Riv skalet från en halv citron och lägg i smeten tillsammans med vallmofrön.
- Tillsätt mjölken, lite i taget, under noggrann omrörning för att undvika klumpar. Smeten kan siktas om det är klumpar i den.
- Värm upp en stekpanna, tillsätt lite smör och stek tunna pannkakor. Stek pannkakorna tills de är gyllene på båda sidor.
Topping:
- Toppa dina pannkakor med ODENSE Vit Chokladsås, lemoncurd, glass, passionfrukt och bränd maräng.
Tips
Pannkakorna kan förvaras i kylen och värmas i ugn eller mikrovågsugn.
Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor.