Våfflor med lyxig mandelmassa och Nougatsås 16
I det här receptet har vi lyft de klassiska våfflorna till nya höjder! Genom att tillsätta mandelmassa för att ge dem en ännu krispigare konsistens och söt, rund smak. Som pricken över i har vi toppat dem med ODENSE Nougatsås, ODENSE Strössel Salt Karamell, skivad banan och mjukglass! Men du kan självklart dekorera dina våfflor som du vill! Ett recept som passar både till brunch eller efterrätt.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
-
Våfflor
- 300 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 3 msk Socker
- 4 Ägg
- 5 dl Mjölk
- 150 g Smör
-
Dekoration
- Glass
- Banan
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Våfflor:
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, socker och ägg.
- Riv mandelmassan grovt och tillsätt tillsammans med mjölken under noggrann omrörning.
- Smält smöret och tillsätt det sakta i smeten.
- Värm våffeljärnet och grädda våfflorna. Smöra eventuellt våffeljärnet med smör om våfflorna fastnar.
Dekoration:
- Skopa upp glass efter önskemål, skiva upp bananer och häll på ODENSE Nougatsås och Strössel Salt karamell. Njut av frasigt goda våfflor med någon du tycker om lite extra!
Tips
Hitta alla recept på läckra pannkakor och våfflor.