Annorlunda påskfigurer 12
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Påskhare
- Kakaopulver
- 1 250 g riskrisp eller Cornflakes
-
Påskhöna
- 75 g Smör
- 75 g Socker
- 20 g Kokosflingor
- 100 g Havregryn
- 0,50 urskrapad Vaniljstång
- 0,50 msk starkt Kaffe
- 0,25 dl Vatten
-
Till dekor
- Puffat ris
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Påskhare: 1. Smält den ljusa chokladen till ca 30 °C och blanda i riskrispet. 2. Stryk ut det på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt och 8 cm brett. 3. När det börjar stelna, skär upp trekanter, 5 cm i botten och 6,5 cm höga. Låt sedan stelna helt. Tips! Skär gärna ut en mall i hård kartong att skära efter. 4. Blanda marsipanen med lite kakao. Forma sedan harens huvud och sätt på toppen. Gör små bollar till händer och fötter.
-
Påskhöna: 1. Vispa smör och socker poröst. Blanda därefter i resten av ingredienserna till smeten. 2. Forma små runda bollar. Rulla bollarna i det puffade riset. 3. Forma ett runt huvud av den vita marsipanen ca 1/3 så stort som kroppen. 4. Tag den röda marsipanen och forma en tuppkam och ett par fötter. 5. Forma en näbb med den gula marsipanen. 6. Fäst näbb och tuppkam på huvudet och markera ögonen. 7. Tryck en grop i risbollen och sätt fast huvudet. Tryck in fötterna nertill på risbollen.
Tips
Om du vill kan du byta ut marsipan och kakao till färdig figurmarsipan, ODENSE Figurmarcipan Brun med smaka av choklad, när du ska göra de goda påskhararna.