Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
1,1 timmar

Vaniljkransar 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • 250 g Vetemjöl
  • 175 g Smör
  • Frön från en Vaniljstång
  • 125 g Socker
  • 1 st Ägg
  • 50 g Mandelmjöl

Så här gör du

  1. Smula smöret och vaniljen i mlölet.
  2. Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl och socker och knåda ihop degen med ägget.
  3. Lägg degen i kylen i minst 30 min.
  4. Stoppa degen i en spritspåse med stjärnpip.
  5. Spritsa ut 10 cm långa strängar som du sätter samman till en krans.
  6. Grädda 7 - 9 min i 200°C.

Tips

Kakorna håller längre i en lufttät kakburk.

Produkter i receptet