Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 100 recensioner

Vaniljkransar 25

Testa att baka vårt recept på spröda och ljuvligt goda vaniljkransar med ODENSE Mandelmassa. Ta de klassiska småkakorna till en helt ny nivå! Mandelmassan ger en fyllig och nötig smak som passar perfekt tillsammans med vaniljsmaken.

Dessa vaniljkransar är lika uppskattade till julbaket som året om. Överraska kollegorna till en kaffe på kontoret, ta med hem till familjen eller njut av dem hemma framför tv:n. Enkelt, hembakat och helt oemotståndligt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • Vaniljkransar

  • 250 g Vetemjöl
  • 175 g Smör
  • Frön från en Vaniljstång
  • 50 g Mandelmjöl
  • 125 g Socker
  • 1 st Ägg

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Vaniljkransar:

  1. Smula ner smöret och vaniljfröna i mjölet.
  2. Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl och socker och knåda ihop med ägget.Fördela smeten i en spritspåse med stjärntyll.
  3. Spritsa ut runda kransar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 200°C. ca. 7 - 9 min, tills kakorna har fått färg.

Tips

Kakorna håller längre i en lufttät kakburk.

Hitta flera goda recept på cookies och småkakor.

Relaterade recept

Produkter i receptet