Vaniljkransar 25
Testa att baka vårt recept på spröda och ljuvligt goda vaniljkransar med ODENSE Mandelmassa. Ta de klassiska småkakorna till en helt ny nivå! Mandelmassan ger en fyllig och nötig smak som passar perfekt tillsammans med vaniljsmaken.
Dessa vaniljkransar är lika uppskattade till julbaket som året om. Överraska kollegorna till en kaffe på kontoret, ta med hem till familjen eller njut av dem hemma framför tv:n. Enkelt, hembakat och helt oemotståndligt gott!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
-
Vaniljkransar
- 250 g Vetemjöl
- 175 g Smör
- Frön från en Vaniljstång
- 50 g Mandelmjöl
- 125 g Socker
- 1 st Ägg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Vaniljkransar:
- Smula ner smöret och vaniljfröna i mjölet.
- Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl och socker och knåda ihop med ägget.Fördela smeten i en spritspåse med stjärntyll.
- Spritsa ut runda kransar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 200°C. ca. 7 - 9 min, tills kakorna har fått färg.
Tips
Kakorna håller längre i en lufttät kakburk.
Hitta flera goda recept på cookies och småkakor.