Ananasbåge 4
Vill du prova en exotisk och fräsch sommardessert för grillen? Då ska du testa vårt recept på grillad ananas med skivor av marsipan emellan. Grilldesserten avslutas med ett stänk kakaopulver innan ananasen grillas i cirka 15 minuter, tills den är krispig och läcker. Desserten kan med fördel serveras med vaniljglass och mer färsk frukt som exempelvis jordgubbar, blåbär och andra sommarbär.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
- 1 Ananas
- Kakao
- Vaniljglass eller färsk frukt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Dela en färsk ananas på längden i 4 bitar (avlånga klyftor). Låt skalet sitta på. Ta en klyfta och skär 10-12 snitt. Skär inte genom ananasen, utan gör endast djupa snitt.
-
Skär 10-15 skivor mandelmassa och fördela dem i ananasfickorna. Utskjutande mandelmassa trycks in eller skärs bort, så att bågen blir jämn. Lägg bågen i folie eller en ugnsfast form och stör över kakao.
-
Grilla i ca. 15 min, gärna med lock för extra spröd finish. Servera med glass.
Tips
Låt gärna lite av de gröna bladen sitta kvar på ananasen. Då blir det extra vackert när det läggs upp på fatet.