Minieclairsemla 15
Det franska bakverket eclair möter den svenska semlan! Eclair är en liten fransk bakelse av pâte à choux och är vanligtvis fyllda med en kräm av önskad smak. Nu testar vi att fylla den med en krämig mandelmassa och vispad grädde. Ringla över Chokladsås från ODENSE och toppa med jordgubbe som pricken över i:et!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Pâte à choux
- 100 g Smör
- 1 dl Vatten
- 1 dl Mjölk
- 1 krm Salt
- 1,50 msk Socker
- 2 tsk Kardemumma, stött
- 2 dl Vetemjöl
- 4 Ägg
-
Vispgrädde
- 2,50 dl Vispgrädde
- 1 msk Socker
-
Fyllning
- 2 msk Vispgrädde
-
Tillbehör
- Mandelspån , rostade
- Jordgubbar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Pâte à choux:
- Sätt ugnen på 200° C. Smält smöret.
- Koka upp vatten och mjölk. Rör i mjöl, smör, salt och socker. Låt puttra lite tills degen tjocknat. Ta bort från värmen och vispa i äggen.
- Spritsa ut degen i ca 7 cm långa korvar.
- Grädda i ca 15 minuter eller tills gyllenbruna. Tänk på att de måste vara färdiggräddade innan du tar ut dem annars sjunker de ihop. Låt svalna.
Fyllning & montering:
- Vispa grädde med socker. Riv mandelmassan och blanda med grädden.
- Skär en skåra i brödet. Lägg i mandelmassan och spritsa i vispgrädde. Ringla över chokladsås och toppa med en jordgubbe.