Svårighetsgrad
Förberedelsetid
Total tid
80

Knäckklubbor 12

Kul att göra. Och gott att bjuda på!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

1. Klipp ut 12 st kvadrater ur bakplåtspapper, 10 x 10 cm. Snurra samman och häfta ihop varje kvadrat till en strut.

2. Häll rejält med socker i en form och ställ ner strutarna. Se till att de står stadigt.

3. Häll socker, sirap och grädde i en kastrull.

4. Låt smeten puttra tills knäcksmeten når 130°.

5. Fyll strutarna med knäcken och tryck ner en grillpinne i varje strut. Låt knäckklubborna kallna.

Chokladhölje och dekoration:

1. Temperera den ljusa chokladen.

2. Ta bort papperet från klubborna och doppa dem i chokladen. Låt klubborna droppa av och ställ dem i glas med socker i. OBS! Vill du dekorera klubborna med strössel ska du strö över den innan chokladhöljet stelnat.

3. Smält den vita och mörka chokladen i varsitt vattenbad. Ringla choklad över klubborna i fina mönster.

4. Vill du ha extra lyxiga klubbor? Pensla dem med guld när all choklad har stelnat.

Produkter i receptet