Mandelgranar med fudge och choklad 12
Grangott för dig som älskar mandelmassa.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 150 g Smör
- 3 st Ägg
- 3 dl Socker
- 3 dl Vetemjöl
-
Frosting
- 200 g Färskost t ex Philadelphia
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Riv mandelmassan.
3. Smält mörk choklad tillsammans med smör.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör ner det vispade ägget och sockret samt mandelmassa i chokladsmeten.
6. Blanda ner mjöl och karamellfudge.
7. Klä formen med bakplåtspapper och häll i smeten.
8. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Låt kallna.
9. Skär i trekantiga bitar (granar).
Frosting och dekoration:
1. Smält den ljusa chokladen och blanda med färskost.
2. Spritsa frosting över mandelgranarna och dekorera med pastellpärlor.