Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
20 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Konfektkringlor med mandelmassa 8

Gör de finaste konfektkringlorna av mandelmassa enkelt på bara 20 minuter. Undersidan av kringlorna är doppad i mörk choklad och toppas med pärlsocker. En dekorativ konfektbit som passar både barn och vuxna i smak. Roliga att göra och passar utmärkt som godis till jul eller som tilltugg till kaffet.

Receptet är framtaget av @fillosophie, som är en av våra duktiga ambassadörer.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Konfektkringlor med mandelmassa:

  1. Rulla ut en tunn korv av mandelmassan, dela den i 8 lika stora bitar och forma bitarna till 8 kringlor.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över vattenbad och doppa undersidan av kriglorna. Låt dem torka på en bit bakplåtspapper.

Dekoration:

  1. Toppa dina kringlor genom att försiktigt trycka ner pärlsocker i mandelmassan.

Tips

Du kan enkelt byta ut pärlsockret mot ODENSE Strössel för varierad smak.

Förvara kringlorna i en sluten burk för längre hållbarhetstid.

Hitta fler inspirerande recept inför jul eller fler roliga recept på konfektyr.

Relaterade recept

Produkter i receptet