Baileys-kulor 20
Baka ljuvliga Baileys-kulor med mandelmassa och choklad från ODENSE. Ett enkelt och snabbt recept som är klart på bara 20 minuter! Den krämiga gräddlikören Baileys ger en rund och fyllig smak som passar perfekt tillsammans med den söta mandelmassan. Rulla dina konfektkulor i kakao för en intensiv chokladsmak, eller toppa med Salt karamell och frystorkade hallon för extra lyx.
Baileyssmaken passar utmärkt som julgodis, smakar extra gott till kaffet, eller när du vill unna dig något riktigt gott. Konfekten passar även perfekt som gå-bort-present.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Baileys-kulor
- 0,50 dl Baileys
-
Dekoration
- Kakao
Så här gör du
Baileys-kulor:
- Knåda ihop mandelmassan och Baileys. Smaksätt med mer Baileys vid önskemål.
- Dela mandelmassan i 20 lika stora bitar och rulla bitarna till runda kulor. En rekommendation är att låta de torka i någon timme på ett bakplåtspapper innan de doppas i choklad.
- Smält chokladknapparna i mikrovågsugnen eller över vattenbad, doppa kulorna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel.
Dekoration:
- Rulla kulorna i kakao innan chokladen stelnar och skaka av överflödig kakao. Alternativt toppa med ODENSE Salt karamell innan chokladen har stelnat.
Tips
Du kan variera din topping med ODENSE Strössel eller Dekorationer.
Förvara i en sluten burk för längre hållbarhetstid.
Hitta fler goda recept på konfektyr.