Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
20 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 22 recensioner

Baileys-kulor 20

Baka ljuvliga Baileys-kulor med mandelmassa och choklad från ODENSE. Ett enkelt och snabbt recept som är klart på bara 20 minuter! Den krämiga gräddlikören Baileys ger en rund och fyllig smak som passar perfekt tillsammans med den söta mandelmassan. Rulla dina konfektkulor i kakao för en intensiv chokladsmak, eller toppa med Salt karamell och frystorkade hallon för extra lyx.

Baileyssmaken passar utmärkt som julgodis, smakar extra gott till kaffet, eller när du vill unna dig något riktigt gott. Konfekten passar även perfekt som gå-bort-present.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Baileys-kulor:

  1. Knåda ihop mandelmassan och Baileys. Smaksätt med mer Baileys vid önskemål.
  2. Dela mandelmassan i 20 lika stora bitar och rulla bitarna till runda kulor. En rekommendation är att låta de torka i någon timme på ett bakplåtspapper innan de doppas i choklad.
  3. Smält chokladknapparna i mikrovågsugnen eller över vattenbad, doppa kulorna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel.

Dekoration:

  1. Rulla kulorna i kakao innan chokladen stelnar och skaka av överflödig kakao. Alternativt toppa med ODENSE Salt karamell innan chokladen har stelnat.

Tips

Du kan variera din topping med ODENSE Strössel eller Dekorationer

Förvara i en sluten burk för längre hållbarhetstid.

Hitta fler goda recept på konfektyr.

Relaterade recept

Produkter i receptet